hjemmelavet barer

Candybarer

Da Darleen fandt på disse luksuriøse candybarer, blev alle chokoladeelskerne hjemme hos mig ellevilde. Barerne kan holde sig i op til 2 uger i køleskabet, og vi kan også lide dem frosne!

Giver ca. 18 barer

Ingredienser

  • 3¾ dl rå cashewnødder
  • 3¾ dl dadler, uden sten og grofthakket
  • 1¼ dl mandelsmør
  • 1¼ dl mørk  ahornsirup
  • 1¼ dl kokosmel
  • 1¼ dl usødet kokosrasp
  • ½ tsk  mandelekstrakt
  • 3¾ dl mørke chokoladeknapper (60% eller  højere kakaoindhold)
  • 1½ spsk kokosolie

Sådan gør du:

  1. Kværn cashewnødderne meget  fint i en foodprocessor. Tilsæt dadler, mandelsmør,  ahornsirup, kokosmel, kokosrasp og mandelekstrakt og kværn, indtil du får en klistret dejbolle.
  2. Kom bagepapir i en lille bradepande og pres cashew- nøddeblandingen ud på papiret  til et 2½ cm tykt rektangel.  Hvis du synes, det gør det lettere, så kom lidt
  3. vand på fingeren inden. Kom blandingen i køleskabet  i 6-8 timer, indtil den er blevet fast.
  4. Bland i mellemtiden  chokoladeknapper og kokosolie i en skål af rustfrit stål eller af glas over en gryde med simrende vand (sørg for at vandet  ikke rører skålen). Rør rundt i blandingen, indtil den er smeltet,  tag skålen af varmen og hæld chokoladeblandingen over den kolde cashewnøddeblanding. Kom baren tilbage i køleskabet  og lad den hvile i mindst  1 time, indtil chokoladeglasuren er stivnet.
  5. Tag i bagepapiret og løft baren ud af bradepanden og skær den i rektangler  (eller du kan bruge kageforme og lave sjove figurer til børn!). Server med det samme  eller opbevar i en lufttæt beholder.
  6. Opskriften er fra Gwyneth Paltrows nye kogebog ”Alt det Bedste”