Cappuccinokage med chokolade
Alle elsker chokoladekager – og de kan laves på alverdens måder. Her har vi bagt en vidunderlig chokoladekage med smag af kaffe.
ca. 10 personer
Ingredienser
- 250 g smør
- 1½ dl stærk god kaffe
- 100 g hakket mørk chokolade
- 4 æg
- 300 g sukker
- 200 g hvedemel
- 3 spsk. usødet kakaopulver
- ¼ tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
Pynt:
- evt. sigtet kakaopulver
Sådan gør du:
- Smelt smørret i en gryde, og kom kaffen i. Tag gryden fra varmen. Rør chokoladen i, til den er smeltet.
- Pisk æg og sukker sammen i en skål. Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt. Rør det i æggemassen. Rør chokoladeblandingen i.
- Fordel dejen i en form foret med bagepapir ca. 20 x 30 cm.
- Bag kagen ved 175 grader på midterste ovnribbe i ca. 35 min. Stik et spid i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.