Cappuccinokage med chokolade

Cappuccinokage med chokolade

Alle elsker chokoladekager – og de kan laves på alverdens måder. Her har vi bagt en vidunderlig chokoladekage med smag af kaffe.

ca. 10 personer

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 1½ dl stærk god kaffe
  • 100 g hakket mørk chokolade
  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 3 spsk. usødet kakaopulver
  • ¼ tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver

Pynt:

  • evt. sigtet kakaopulver

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret i en gryde, og kom kaffen i. Tag gryden fra varmen. Rør chokoladen i, til den er smeltet.
  2. Pisk æg og sukker sammen i en skål. Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt. Rør det i æggemassen. Rør chokoladeblandingen i.
  3. Fordel dejen i en form foret med bagepapir ca. 20 x 30 cm.
  4. Bag kagen ved 175 grader på midterste ovnribbe i ca. 35 min. Stik et spid i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.

Tip:

Pynt den afkølede kage med sigtet kakaopulver.