salat med kammuslinger

Cæsar de luxe

En ny variation af en klassiker med ristede kammuslinger, store røde rejer & tabascodressing.

4

Ingredienser

  • 250 g kammuslinger (optøede, hvis frosne)
  • 250 g store, rå røde rejer u. skal (optøede, hvis frosne)
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, peber
  • lidt røget paprika
  • 1 frisésalat eller 4 hjertesalat
  • 250-300 g speltcroutons
  • 1 bdt. dild
  • evt. mikrospirer
  • Dressing:
  • 1,5 dl fraiche 6%
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1-2 spsk reven parmesan
  • ½ tsk sennep
  • tabasco

Sådan gør du:

  1. Dup skaldyrene tørre med lidt køkkenpapir. Varm olien i en stor pande, og steg kammuslinger og rejer et par minutter på hver side. Drys salt, peber og lidt røget paprika på. Fordel salaterne på fire tallerkener med skaldyrene, og drys med speltcroutoner og dild samt evt. lidt små spirer. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den godt til med tabasco, salt og peber efter behag, før den serveres til salaten.
  2. Energi pr. person: 320 kcal, fedt 29%, protein 36%, kulhydrat 35%