Cæsarsalat med kylling

Cæsarsalat med kylling

Cæsar salat er en lækker og fyldig salat, som sagtens kan gøre det ud for et fuldt måltid. Brug romainesalat, bacon og kylling - og prøv at lave dine egne sprøde croutoner, som du kan drysse ovenpå. Her får du den lækre opskrift:

Cæsarsalat til 4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 1 stor romainesalat
  • 100 g bacon
  • 2 skiver brød
  • 1 fed hvidløg olivenolie
  • 4 kyllingebrystfileter
  • Cæsarsalat dressing:
  • 75 g parmesan (revet)
  • 2 æggeblommer (pasteuriserede)
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 ansjoser (fra glas)
  • 2 dl olivenolie salt og peber
  • Pynt til cæsarsalat:
  • Revet parmesan

Sådan laver du cæsarsalat

  1. Skyl salaten, del den i mindre stykker, og tør den forsigtigt.
  2. Steg baconen på en varm pande, til den er sprød. Kom den på et stykke fedtsugende papir.
  3. Steg brødene i baconfedtet på panden med lidt hakket hvidløg, salt og peber. Skær dem i fine små terninger til salaten.
  4. Kom alt til dressingen i en foodprocessor eller blender, undtagen olien, og kør den på højeste hastighed. Hæld olien langsomt i i en tynd stråle, til olien er brugt, og du har en cremet dressing.
  5. Steg kyllingebrysterne på en varme pande i lidt olivenolie. Krydr med lidt salt og peber, og steg ca. 4-5 minutter på hver side. Skær kyllingen i mundrette størrelser.
  6. Vend salaten med dressingen, sprødstegt kylling, revet parmesan, bacon og brødcoutoner, og servér cæsar salaten med det samme, evt. med et godt brød til.

Sådan laver du cæsar salat med laks:

  1. 3 stk. hjertesalat
  2. croutoner af 200 g brød
  3. 2 spsk kapers
  4. 200 g varmrøget laks
  5. 150 g kogte haricots verts (grønne bønner)
  6. 4 kogte, kolde kartofler i tern
  7. 1 bdt dild.
  8. Cæsar dressing:
  9. 1 dl fløde 9%
  10. saft af ½ citron
  11. salt, peber
  12. 1 knsp sukker
  13. 1 moset ansjos

Sådan laver du cæsar salat med laks:

  1. Del hjertesalaterne i enkelte blade – eller skær dem i kvarte.
  2. Riv eller skær brødet i store stykker, bred dem ud på en plade med bagepapir og rist dem gyldne og sprøde i ovnen ved 200-225 grader varmluft. Lad dem køle af.
  3. Pluk laksekødet i mindre stykker. Bland alle ingredienser til salaten i en skål.
  4. Rør dressingen sammen, smag den til og dryp den over salaten.
  5. Pynt med dild.

Sådan laver du cæsar salat med laks:

  1. Energi pr. person:
  2. 340 kcal
  3. fedt 20 %
  4. protein 24 %
  5. kulhydrat 56 %

TIP:

Du kan undlade kyllingen, hvis du ønsker en let salat til frokost!