Chai te opskrift
Den søde, krydrede indiske te serveret med varm mælk, er perfekt på en kold dag.
Ingredienser
- 2 dl vand
- 1-2 spsk sort te
- 1 stykke frisk ingefær (ca. 5 cm) skåret i skiver
- 5 kapsler frisk kardemomme
- 2 stænger hel kanel
- 6 hele nelliker
- 1 stjerneanis
- 1 vaniljestang
- evt. et drys friskkværnet sort peber
- ca 8 dl let eller sødmælk
- kanel til drys
- honning efter smag
- Bring vandet i kog og tilsæt sort the og krydderier. Lad vandet koge op igen, sluk for varmen, og lad blandingen stå og trække under i ½ - 1 time. Sådan her kan grundblandingen fint holde sig adskillige dage i køleskabet. Sigt krydderier og teblade fra før det fordeles i 4 store glas. Varm mælken op til lige under kogepunktet og fordel over teen. Drys med lidt stødt kanel og server med honning til.
- Se flere opskrifter her.