Chai

Chai te opskrift

Den søde, krydrede indiske te serveret med varm mælk, er perfekt på en kold dag.

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 1-2 spsk sort te
  • 1 stykke frisk ingefær (ca. 5 cm) skåret i skiver
  • 5 kapsler frisk kardemomme
  • 2 stænger hel kanel
  • 6 hele nelliker
  • 1 stjerneanis
  • 1 vaniljestang
  • evt. et drys friskkværnet sort peber
  • ca 8 dl let eller sødmælk
  • kanel til drys
  • honning efter smag

  1. Bring vandet i kog og tilsæt sort the og krydderier. Lad vandet koge op igen, sluk for varmen, og lad blandingen stå og trække under i ½ - 1 time. Sådan her kan grundblandingen fint holde sig adskillige dage i køleskabet. Sigt krydderier og teblade fra før det fordeles i 4 store glas. Varm mælken op til lige under kogepunktet og fordel over teen. Drys med lidt stødt kanel og server med honning til.
  2. Se flere opskrifter her.