Indbagte cheeseburgers: Lækre hjemmebagte cheeseburgerbrød
Disse brød er inspireret af den klassiske cheeseburger, da de er fyldt med oksekød og ost. Du kan bruge de indbagte cheeseburger på buffeten til de glade studenter, i madpakken eller i picnickurven i stedet for de klassiske pølsehorn. Opskriften på indbagte cheeseburgers får du lige her:
12 stk.
Ingredienser
- Dej:
- 15 g gær
- 3½ dl vand
- 1 tsk. salt
- 200 g fuldkornshvedemel f.eks. fuldkornsdurumhvedemel
- ca. 300 g tipo 00 eller pizzamel
- Desuden:
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk. oregano
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 1½ dl ketchup
- 2 spsk. sennep
- 4 spsk. hakkede syltede agurker
- 100 g reven mild cheddarost
- 1 sammenpisket æg til pensling
- 3-4 spsk. sesamfrø
Sådan gør du:
- Udrør gæren i lunkent vand. Rør salt i. Tilsæt de to slags mel, og ælt dejen meget smidig.
- Lad dejen hæve et ikke for varmt sted ca. 3 timer. Tag i så fald dejen ud 20 min. før du skal udrulle den.
- Rul dejen ud så den er ca. ½ cm tyk, og udstik 24 cirkler ca. 8 cm i diameter. Læg halvdelen af dejcirklerne over på bagepapir.
- Ælt kød, oregano, hvidløg og salt sammen. Form 12 små, flade burgerbøffer. Varm olien op på en pande.
- Brun bøfferne på begge sider, og steg dem færdige ved jævn varme ca. 10-12 min. De skal være gennemstegte.
- Fordel bøfferne over dejpladerne. Fordel ketchup, sennep, hakkede agurker, og ost over.
- Læg de andre dejplader over, og tryk dem sammen. Pensl med æg, og drys med sesamfrø. Bag dem ved 225 gr. i ca. 15 min.