Cheesecake

Cheesecake med creme fraiche og hindbær

8 personer

Ingredienser

  • Cheesecake
  • Bund:
  • 200 g digestivekiks
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g smeltet smør
  • Fyld:
  • 600 g flødeost
  • 125 g sukker
  • 2 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal
  • 1½ tsk. vaniljeessens eller vaniljesukker
  • 4 æg
  • ½ dl appelsinsaft
  • Pynt:
  • 2 dl cremefraiche 38 %
  • 75 g flormelis
  • evt. 1 tsk. vaniljeessens
  • 200 g hindbær
  • evt. citronmelisse

  1. Mix kiks, sukker ogsmør sammen i enfoodprocessor. For enletsmurt springform,20 cm i diameter, medbagepapir ved at klippe etrundt stykke bagepapirud til bunden og strimlertil formens sider. Ved atsmøre formen først, fårdu bagepapiret til at siddefast. Kom kiksemassen ibunden, og pres den sammenmed bagsiden af enske. Stil bunden tildækketi køleskabet, mens duforbereder fyldet.
  2. Rør flødeosten medsukker, appelsinskal ogvaniljeessens. Pisk æggenei et ad gangen, nemmestmed en håndmixer.Rør appelsinsaften i. Komfyldet over kiksebunden,og stil kagen i ovnen ved160 gr. i ca. 1¼ time påmidterste ovnribbe. Afkølkagen, og stil den i køleskab4-5 timer eller evt.natten over.
  3. Rør cremefraiche medflormelis og evt. vaniljeessens.Smør det overkagen. Pynt med skylledeog afdryppede hindbærog evt. citronmelisse.
  4. Skær kagen ud med enstor skarp kniv.