Cheesecake med jordbær

Smuk cheesecake med jordbær

En frisk og blød cheesecake er helt perfekt, når der skal dessert på sommerbordet. Prøv bare denne med cheesecake med jordbær. Den lækre cheesecake med jordbær er pyntet med skovsyre og fine toppe af flødeskum, men du kan sagtens bruge andre slags pynt, hvis du heller vil det. Her får du opskriften på den lækre cheesecake med jordbær:

6-8 personer

Bunde:

  • 100 g smør
  • 150 g fintsmuldrede digestive
  • 8 blade husblas
  • 400 g naturel flødeost
  • 4 past. æggeblommer, svarer til 1 af de små bægre
  • 4 dl creme fraiche 18 eller 38 %
  • korn af 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljeekstrakt
  • 2 tsk. usprøjtet fintrevet citronskal
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • 3 past. æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
  • 100 g sukker
  • ca. 10 store jordbær
  • 5 blade husblas
  • 200 g jordbær
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • evt. skovsyre og lidt flødeskum

Sådan gør du

  1. Smelt smørret, kom kiksene i, og bland det godt. Fordel blandingen i en springform på 22 cm i diameter med husholdningsfilm. Brug bagsiden af en ske til at presse kiksemassen sammen i formens bund.
  2. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. (se bokstekst). Rør flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, vaniljesukker, citronskal og citronsaft.
  3. Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad eller i mikroovn.
  4. Rør husblassen med lidt af flødeostblandingen, og vend den i resten af flødeostblandingen. Pisk hviderne stive, tilsæt sukker og pisk et par min. mere.
  5. Vend de stiftpiskede hvider i flødeostblandingen. Fordel ½ cm tykke skiver af jordbær langs springformens kant. Hæld flødeosteblandingen over kiksebunden i springformen.
  6. Stil flødeostekagen tildækket i køleskab til næste dag.
  7. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. (se bokstekst). Skyl og skær jordbærrene i kvarte.
  8. Kog vand og sukker op. Kog jordbærrene heri 5 min. Pres det gennem en si.
  9. Varm op igen. Tag husblassen op af vandbadet. Smelt husblassen i den varme saft.
  10. Køl blandingen af, til den kun er lidt lunken. Hæld geléen over kagen, når den lige akkurat er ved at begynde at stivne.
  11. Stil igen kagen tildækket i køleskab ca. 4 timer. Pynt evt. med skovsyre og lidt toppe af flødeskum. Her har vi sprøjtet toppene ud med en stjernetylle i en sprøjtepose.