Cheesecake med mandelbund og passionsfrugt

Cheesecake med mandelbund og passionsfrugt

Server en skøn cremet cheesecake, der er nem at lave, og kan varieres efter smag og behag. Servér kagen med enten passionsfrugtsovs eller med gelé.

1 kage til 8-10 personer

Total:4 timer 25 minutter

Arbejdstid:4 timer

Ingredienser

Mandelbund:

  • 200 g mandler
  • 3 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 1 knsp. salt

Creme:

  • 400 flødeost
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljepaste
  • ½ citron (øko)
  • 1 ½ dl piskefløde

Passionsfrugtsovs:

  • 5-6 passionsfrugter (ca. 100 g pulp)
  • 1½ dl appelsinsaft
  • 50 g sukker
  • 1 spsk. majsstivelse

Sådan gør du:

  1. Mandelbund: Hak mandlerne fint, men ikke til mel – brugt en kniv eller en foodprocessor
  2. Pisk æggehviderne luftige, og pisk sukkeret i. Pisk, til det er meget stift – ca. 5 min. med en håndmikser.
  3. Vend de hakkede mandler og salt i æggehvidemassen, og bred dejen ud i en oliesmurt springform (20-22 cm) med bagepapir i bunden. Bag mandelbunden ved 180 grader i ca. 25 min., til kagen er gennembagt. Afkøl på en rist.
  4. Creme: Pisk flødeosten cremet med flormelis, vanilje og fintrevet citronskal. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i cremen. Bred cremen ud over mandelbunden, og sæt kagen i køleskab i mindst 3 timer, og gerne til næste dag.
  5. Passionsfrugtsovs: Skær passionsfrugterne midt over, og skrab frugtkødet ud i en lille gryde. Tilsæt appelsinsaft, sukker og majsstivelse, og bring det i kog under omrøring. Kog under omrøring i ca. 2 min. Afkøl, og servér sovsen til cheesecaken.

Tips:

  • Passionsfrugtgelé: Udelad majsstivelse, og læg i stedet 3 blade husblas i blød i koldt vand. Knug vandet af husblassen, og smelt den i lun saft. Afkøl, hæld geléen over kagen, og lad den stivne i køleskab.
  • Bund: I stedet for mandelbund, kan du brede flødeostecremen over en klassisk kiksebund.