Cheesecake med mandelbund og passionsfrugt
Server en skøn cremet cheesecake, der er nem at lave, og kan varieres efter smag og behag. Servér kagen med enten passionsfrugtsovs eller med gelé.
1 kage til 8-10 personer
Total:4 timer 25 minutter
Arbejdstid:4 timer
Ingredienser
Mandelbund:
- 200 g mandler
- 3 æggehvider
- 200 g sukker
- 1 knsp. salt
Creme:
- 400 flødeost
- 50 g flormelis
- 1 tsk. vaniljepaste
- ½ citron (øko)
- 1 ½ dl piskefløde
Passionsfrugtsovs:
- 5-6 passionsfrugter (ca. 100 g pulp)
- 1½ dl appelsinsaft
- 50 g sukker
- 1 spsk. majsstivelse
Sådan gør du:
- Mandelbund: Hak mandlerne fint, men ikke til mel – brugt en kniv eller en foodprocessor
- Pisk æggehviderne luftige, og pisk sukkeret i. Pisk, til det er meget stift – ca. 5 min. med en håndmikser.
- Vend de hakkede mandler og salt i æggehvidemassen, og bred dejen ud i en oliesmurt springform (20-22 cm) med bagepapir i bunden. Bag mandelbunden ved 180 grader i ca. 25 min., til kagen er gennembagt. Afkøl på en rist.
- Creme: Pisk flødeosten cremet med flormelis, vanilje og fintrevet citronskal. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i cremen. Bred cremen ud over mandelbunden, og sæt kagen i køleskab i mindst 3 timer, og gerne til næste dag.
- Passionsfrugtsovs: Skær passionsfrugterne midt over, og skrab frugtkødet ud i en lille gryde. Tilsæt appelsinsaft, sukker og majsstivelse, og bring det i kog under omrøring. Kog under omrøring i ca. 2 min. Afkøl, og servér sovsen til cheesecaken.