Cheesecake med rabarber

Cheesecake med rabarber

(8-12 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Koge/bagetid: 40 min.
  • Køletid: 2 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • Honningbund:
  • 50 g smør
  • 50 g honning
  • 200 g kiks (knuste)
  • Rabarbertop:
  • 1 portion rabarber (se opskrift på napoleonskage under 'Relaterede opskrifter')
  • 2 blade husblas
  • Yoghurtcreme:
  • 1 stang vanilje
  • 75 g sukker
  • 500 g græsk yoghurt
  • 1 dl appelsinsaft
  • 4 blade husblas

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Smelt smør og honning i en gryde og tag det af varmen. Vend de knuste kiks i og pres massen ud i bunden afen form (24 cm). Bagden ca. 10 min.
  3. Bag rabarber som beskrevettil napoleonskage (se opskriften under 'Relaterede opskrifter').Udblød husblasseni koldt vand. Knug vandet af husblassen og smelt den i de varme rabarber.
  4. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem sammenmed sukkeret. Pisk yoghurten cremet med vaniljesukkeret.
  5. Udblød husblassen ikoldt vand, knug vandetaf den og smeltden i appelsinsaft over svag varme. Rør lidt af yoghurten i husblassen, og rør det så tilbage i yoghurtcremen.
  6. Fordel cremen over den bagte honningkiksebund ogstil den i køleskabet, til den er stivnet (ca. 1 time).
  7. Fordel rabarberne over cremen, og stil kagen tilbage i køleskabet min. 1 time.