Cheesecake med rabarber
(8-12 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Koge/bagetid: 40 min.
- Køletid: 2 timer
- Ikke fryse-egnet
- Honningbund:
- 50 g smør
- 50 g honning
- 200 g kiks (knuste)
- Rabarbertop:
- 1 portion rabarber (se opskrift på napoleonskage under 'Relaterede opskrifter')
- 2 blade husblas
- Yoghurtcreme:
- 1 stang vanilje
- 75 g sukker
- 500 g græsk yoghurt
- 1 dl appelsinsaft
- 4 blade husblas
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Smelt smør og honning i en gryde og tag det af varmen. Vend de knuste kiks i og pres massen ud i bunden afen form (24 cm). Bagden ca. 10 min.
- Bag rabarber som beskrevettil napoleonskage (se opskriften under 'Relaterede opskrifter').Udblød husblasseni koldt vand. Knug vandet af husblassen og smelt den i de varme rabarber.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem sammenmed sukkeret. Pisk yoghurten cremet med vaniljesukkeret.
- Udblød husblassen ikoldt vand, knug vandetaf den og smeltden i appelsinsaft over svag varme. Rør lidt af yoghurten i husblassen, og rør det så tilbage i yoghurtcremen.
- Fordel cremen over den bagte honningkiksebund ogstil den i køleskabet, til den er stivnet (ca. 1 time).
- Fordel rabarberne over cremen, og stil kagen tilbage i køleskabet min. 1 time.