Chili con carne med chokolade

Chili con carne med chokolade

Måske lyder det underligt for dig at komme chokolade i aftensmaden, men ikke når du først har smagt det. Chokoladen afrunder smagen i denne chili con carne

4 personer

Ingredienser

  • 400 g okseklump i 3x3 cm tern
  • 2 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 2 dl bouillon
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1-2 tsk. finthakket frisk chili
  • 15 g mørk chokolade
  • 1 kanelstang
  • 2 dl sultanas eller almindelige rosiner
  • 2 tsk. chili spice mix fra Santa Maria serien
  • Pynt: frisk koriander eller persille
  • Tilbehør:
  • Lunede mexicanske fuldkornstortillaer, cremefraiche 9% samt grønsagsfad med majs, peberfrugter, tomater, agurk og fintsnittet grøn salat

  1. Hak løgene. Varm olien op i en stegegryde. Brun kødet. Kom løgene i, og svits dem kort med.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kog op, og lad retten småsnurre under låg i ca. 1 ½ time til kødet er meget mørt. Fjern kanelstangen. Smag til med salt og peber.
  3. Pynt med koriander eller persille.