Chili con carne med kylling
Prøv vores nemme opskrift på chili con kylling med hakket kyllingekød og kikærter. Bedst af alt er der i denne gryderet til fire personer mad til to dage, så der også er til fx tortillafyld dagen efter.
4 pers. til 2 dage
Total:55 minutter
Arbejdstid:10 minutter
Ingredienser
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 4 stilke bladselleri
- 800 g hakket kylling
- 4 spsk. olivenolie
- 2-3 fed finthakket hvidløg
- 2 ds. flåede, hakkede tomater
- 4 spsk. koncentreret tomatpuré
- 4 dl kraftig hønsebouillon
- 1-3 spsk. hakket syltet jalapenochili
- 2 spsk. mild stødt chilikrydderiblanding fra Santa Maria eller stødt chipotle
- 2 spsk. tørret oregano
- Evt. 1 tsk. kanel
- 2 ds. kikærter
- Salt og peber
- Persille eller koriander
- Løse ris
- Creme fraiche
- Mexicansk salsa
- Salat
Sådan gør du:
- Hak løget, og skær skrællede gulerødder og rensede bladselleristænger i meget små tern.
- Varm olien op i en stor stegegryde. Steg det hakkede kød, til det har skiftet farve. Svits løg, gulerod og bladselleri med sammen med kødet et par min. Svits kort hvidløg med.
- Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen kikærterne. Kog op, og lad retten simre under låg ca. 30 min.
- Hæld væsken fra kikærterne, og kom dem i retten. Krydr med salt og peber. Kog op, og varm retten igennem et par min.
- Tag halvdelen fra, og køl det hurtigt ned, hvorefter det opbevares tildækket i køleskab til dagen efter.
- Pynt med persille. Server retten med det foreslåede tilbehør.