Chili con carne med kylling

Chili con carne med kylling

Prøv vores nemme opskrift på chili con kylling med hakket kyllingekød og kikærter. Bedst af alt er der i denne gryderet til fire personer mad til to dage, så der også er til fx tortillafyld dagen efter.

4 pers. til 2 dage

Total:55 minutter

Arbejdstid:10 minutter

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 4 stilke bladselleri
  • 800 g hakket kylling
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2-3 fed finthakket hvidløg
  • 2 ds. flåede, hakkede tomater
  • 4 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 4 dl kraftig hønsebouillon
  • 1-3 spsk. hakket syltet jalapenochili
  • 2 spsk. mild stødt chilikrydderiblanding fra Santa Maria eller stødt chipotle
  • 2 spsk. tørret oregano
  • Evt. 1 tsk. kanel
  • 2 ds. kikærter
  • Salt og peber
  • Persille eller koriander
  • Løse ris
  • Creme fraiche
  • Mexicansk salsa
  • Salat

Sådan gør du:

  1. Hak løget, og skær skrællede gulerødder og rensede bladselleristænger i meget små tern.
  2. Varm olien op i en stor stegegryde. Steg det hakkede kød, til det har skiftet farve. Svits løg, gulerod og bladselleri med sammen med kødet et par min. Svits kort hvidløg med.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen kikærterne. Kog op, og lad retten simre under låg ca. 30 min.
  4. Hæld væsken fra kikærterne, og kom dem i retten. Krydr med salt og peber. Kog op, og varm retten igennem et par min.
  5. Tag halvdelen fra, og køl det hurtigt ned, hvorefter det opbevares tildækket i køleskab til dagen efter.
  6. Pynt med persille. Server retten med det foreslåede tilbehør.