Choko-banan-kage med passionsfrugt
Dejlig dessertkage til både børn og voksne. Perfekt til hyggestunder med kaffe, te eller varm kakao.
1 kage, 12 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: ca. 20 min.
- Størknetid: ca. 2 timer
- Chokoladekagen/bunden er fryseegnet
- Chokoladekage (bund):
- 200 g mørk chokolade
- 100 g smør
- 5 æg (delt i blommer og hvider)
- 50 g sukker
- 75 g kartoffelmel
- olie til formen + 2 spsk. kartoffelmel
- Kagecreme:
- 1 stang vanilje
- ½ l sødmælk
- 50 g sukker
- 2 æggeblommer
- 40 g majsstivelse (maizena)
- 7 blade husblas
- Bananmousse:
- 4-5 bananer
- 1 tsk. citronskal (økologisk)
- Drys:
- 1 spsk. sukker
- ½ l piskefløde
- Tilbehør:
- 2 bananer
- 3 passionsfrugter
- Chokoladekage: Smelt stykker af chokolade og smør i en skål over vandbad.
- Pisk æggeblommer og sukker skummende med en håndmikser i ca. 10 min. Rør den lune chokoladeblanding i skummet.
- Pisk æggehviderne stive, og drys kartoffelmel igennem en si i skummet. Vend skummet i ægge-chokolade-blandingen til en ensartet dej.
- Hæld dejen i en springform (ca. 24 cm i diameter) smurt med olie og drysset med kartoffelmel.
- Bag kagen i ca. 20 min. ved 175 grader. Afkøl kagen, og læg den på et fad i en lagkagering.
- Kagecreme: Flæk vaniljestangen, og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring i ca. 4 min. Si cremen over i en skål.
- Læg husblasbladene i koldt vand enkeltvist i 5-10 min. Knug vandet ud af husblassen. Rør den i den varme creme. Drys overfladen af cremen med sukker, så den ikke trækker skind. Afkøl cremen.
- Blend den kolde creme med bananer og fintrevet citronskal, og vend derefter forsigtigt letpisket´flødeskum i.
- Hæld bananmoussen over chokoladekagen i lagkageringen. Sæt kagen i køleskabet i ca. 2 timer, til bananmoussen er stiv.
- Sæt kagen på et fad. Fjern lagkageringen, og pynt kagen med skiver af banan. Skær passionsfrugterne over, og kom kerner og saft på kagen lige før servering.