Choko-banan-kage med passionsfrugt

Choko-banan-kage med passionsfrugt

Dejlig dessertkage til både børn og voksne. Perfekt til hyggestunder med kaffe, te eller varm kakao.

1 kage, 12 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: ca. 20 min.
  • Størknetid: ca. 2 timer
  • Chokoladekagen/bunden er fryseegnet
  • Chokoladekage (bund):
  • 200 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 5 æg (delt i blommer og hvider)
  • 50 g sukker
  • 75 g kartoffelmel
  • olie til formen + 2 spsk. kartoffelmel
  • Kagecreme:
  • 1 stang vanilje
  • ½ l sødmælk
  • 50 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • 40 g majsstivelse (maizena)
  • 7 blade husblas
  • Bananmousse:
  • 4-5 bananer
  • 1 tsk. citronskal (økologisk)
  • Drys:
  • 1 spsk. sukker
  • ½ l piskefløde
  • Tilbehør:
  • 2 bananer
  • 3 passionsfrugter

  1. Chokoladekage: Smelt stykker af chokolade og smør i en skål over vandbad.
  2. Pisk æggeblommer og sukker skummende med en håndmikser i ca. 10 min. Rør den lune chokoladeblanding i skummet.
  3. Pisk æggehviderne stive, og drys kartoffelmel igennem en si i skummet. Vend skummet i ægge-chokolade-blandingen til en ensartet dej.
  4. Hæld dejen i en springform (ca. 24 cm i diameter) smurt med olie og drysset med kartoffelmel.
  5. Bag kagen i ca. 20 min. ved 175 grader. Afkøl kagen, og læg den på et fad i en lagkagering.
  6. Kagecreme: Flæk vaniljestangen, og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring i ca. 4 min. Si cremen over i en skål.
  7. Læg husblasbladene i koldt vand enkeltvist i 5-10 min. Knug vandet ud af husblassen. Rør den i den varme creme. Drys overfladen af cremen med sukker, så den ikke trækker skind. Afkøl cremen.
  8. Blend den kolde creme med bananer og fintrevet citronskal, og vend derefter forsigtigt letpisket´flødeskum i.
  9. Hæld bananmoussen over chokoladekagen i lagkageringen. Sæt kagen i køleskabet i ca. 2 timer, til bananmoussen er stiv.
  10. Sæt kagen på et fad. Fjern lagkageringen, og pynt kagen med skiver af banan. Skær passionsfrugterne over, og kom kerner og saft på kagen lige før servering.