Chokolade eclairs
En eclair er en klassisk fransk vandbakkelseskage med cremefyld. Cremen kan tilsættes smag af kaffe, vanilje eller chokolade, og i mokka eclairs er glasuren tilsat kaffe i stedet for chokolade...
Chokolade eclairs
(Ca. 10 stk.)
Vandbakkelser – grundopskrift
80 g smør
2 dl vand
100 g mel
et nip salt
3 æg
Chantilly creme
½ liter piskefløde
2 spsk. flormelis
korn fra en stang vanilje
Glasur
100 g god mørk chokolade (70 % kakaoind-hold)
2 tsk. smør
1 tsk. fløde
1. Start med vandbakkelserne. Smelt fedtstoffet i en gryde med vand, og bring det i kog. Hæld melet i, og rør dejen ensartet, indtil den slipper skeen og gryden. Tag gryden af blusset. Tilsæt salt, og lad dejen afkøle en smule.
2. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring. Lad ægget blive absorberet helt, inden det næste tilsættes. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt 4 cm lange boller ud på en bageplade med bagepapir.
3. Bag vandbakkelserne på ovnens midterste rille ved 200° i 20-30 minutter. Når vandbakkelserne ser færdige ud, tages én ud af ovnen. falder den sammen, er de ikke færdige endnu. Det er vigtigt ikke at åbne ovnen de første 15 minutter. snit en lille ridse i vand-bakkelserne. når de er færdige, så dampen kan slippe ud, så bliver de ikke bløde.
4. Kom alle ingredienser til cremen i en skål, og pisk til skum. Flæk de afkølede vandbakkelser, og fyld med skum.
5. Bræk chokoladen i små stykker, og smelt den sammen med smør og fløde i vandbad. Pynt kagerne.
TIP
Cremen kan tilsættes kaffe. Kom 2 spsk. NesCafé i 1 spsk. varm mælk og kom den i fløden, inden den piskes til skum.