Chokolade-ingefærmedaljer

Chokolade-ingefærmedaljer

Det er hurtigt og herligt bagværk, der er godt til både kaffen, på buffeten og som en lille dekorativ dessert.

ca. 10 medaljer

Ingredienser

  • Dej:
  • 300 g mel
  • 250 g smør
  • 4 spsk. kakao
  • 100 g sukker
  • Fyld og pynt:
  • 2 dl piskefløde
  • 1 glas syltet ingefær
  • evt. lidt sigtet flormelis
  • Pynt:
  • evt. lidt hakket chokolade og appelsinskal

  1. Kør ingredienserne til dejen i foodprocessoren, eller smuldr mel og smør sammen. bland sukker og kakao i, og ælt hurtigt dejen sammen. lad dejen hvile 1 times tid.
  2. Rul dejen ud, stik den ud i kager på 10 cm i diameter, og bag dem ca. 7 min. ved 185 gr. læg dem forsigtigt på en rist til afkøling.
  3. Pisk fløden til skum, og smag den til med ingefærlage og evt. flormelis. Hak så meget af ingefæren, som du synes, og bland den i fløden.
  4. Læg bundene sammen, og pynt med lidt mere af cremen, lidt hakket chokolade og evt. lidt appelsinskal.