Chokolade-ingefærmedaljer
Det er hurtigt og herligt bagværk, der er godt til både kaffen, på buffeten og som en lille dekorativ dessert.
ca. 10 medaljer
Ingredienser
- Dej:
- 300 g mel
- 250 g smør
- 4 spsk. kakao
- 100 g sukker
- Fyld og pynt:
- 2 dl piskefløde
- 1 glas syltet ingefær
- evt. lidt sigtet flormelis
- Pynt:
- evt. lidt hakket chokolade og appelsinskal
- Kør ingredienserne til dejen i foodprocessoren, eller smuldr mel og smør sammen. bland sukker og kakao i, og ælt hurtigt dejen sammen. lad dejen hvile 1 times tid.
- Rul dejen ud, stik den ud i kager på 10 cm i diameter, og bag dem ca. 7 min. ved 185 gr. læg dem forsigtigt på en rist til afkøling.
- Pisk fløden til skum, og smag den til med ingefærlage og evt. flormelis. Hak så meget af ingefæren, som du synes, og bland den i fløden.
- Læg bundene sammen, og pynt med lidt mere af cremen, lidt hakket chokolade og evt. lidt appelsinskal.