Chokolade petit fours
De små chokoladekager kanserveres på kaffebordet eller måskesom en lille dessert med flødeskumeller is til. De kan desuden fryses,så man kan roligt bage dobbeltportion.
Ca. 20 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: Ca. 30 min.
- Fryse-egnet
- 200 g chokolade (grofthakket)
- 150 g smør
- 2 æg (mellemstore)
- 200 g brunt farin
- 45 g mel (3/4 dl)
- 1 tsk bagepulver
- 80 g hasselnøddekerner (grofthakkede)
- Pynt:
- Flødeskum og frugt/bær
- Kom smørret i en grydeog lad det smelte. Tagdet fra varmen og komchokoladen i. Rør om, til chokoladen er smeltet.
- Rør æg og farin sammen.Bland sukkerblandingenmed chokoladen.Kom bagepulver i meletsammen med nøddekernerneog rør det i chokoladedejen.
- Beklæd enlille bradepande ca. 26x 24 cm med bagepapirog kom chokoladedejeni. Bag kagen ved 180 grader i 25-30 min.
- Ladden svale lidt, inden denudstikkes med glas ellerform til små kager. Pyntdem med flødeskum ogfrugt før servering.
- Der kan kommes chokoladeglasurpå kagernei stedet for flødeskum,opskriften på glasuren kommer her:
- Chokoladeglasur tilpetit fours:
- Smelt 100g chokolade med 50 gflormelis, 50 g smør og1 spsk vand. Rør sammenkort og lad detsvale. Smør glasuren påkagerne og pynt meddelte frugter.