Chokoladeboller

Boller med chokolade - nem opskrift

Hjemmebagte boller med chokoladestykker er et sikkert hit hos børn og barnlige sjæle. Disse er nemme at lave - og du kan ersatte chokoladen med rosiner, hvis du vil.

20-25 stk.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • ½ l mælk
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • 100 g sukker
  • 50 g gær
  • 1 kg mel
  • 150 g grofthakket chokolade
  • 1 æg til pensling

  1. Smelt smør i en kasserolle.
  2. Tilsæt mælk, kardemomme, salt og sukker. Opvarm, til blandingen er fingervarm.
  3. Smuldr gæren i en stor skål, og hæld den lune blanding over. Rør, til gæren er opløst.
  4. Tilsæt mel og chokolades. Ælt dejen, til den slipper skålen og er glat og smidig. Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse i en time.
  5. Ælt dejen igennem, og form ca. 20 boller.
  6. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve yderligere 30 min., før de pensles med æg.
  7. Tænd ovnen på 200 grader. Bag bollerne på midterste ovnribbe i ca. 15 min.
  8. Afkøl bollerne på en bagerist. Server bollerne lune med koldt smør til.