Chokoladebrud med lakrids
Chokoladebrud med hvid chokolade: Hvid chokolade og lakrids klæder hinanden utrolig godt smagsmæssigt, og får lige et ekstra pift af den parfumerede citronskal.
12
Ingredienser
- 100 g mandelsplitter
- 200 g hvid chokolade
- revet skal af ½-1 usprøjtet citron
- lakridspulver(fås bl.a. i Panduro Hobby).
Sådan laver du chokoladebrud
- Rist mandelsplitterne gyldne på en pande, og lad dem køle af. Smelt den hvide chokolade i vandbad(hvid chokolade brænder hurtigt på, så vandbad er den bedste og sikreste måde at smelte den på), og lad den derefter køle ned til stuetemperatur. Læg et stykke bagepapir ud på et stort skærebræt eller noget lignende med en glat overflade. Vend halvdelen af mandelsplitterne i chokoladen, hæld den udover bagepapiret og spred ud til et semityndt lag.
- Drys resten af mandlerne og citronskal over, og lad chokoladen stivne helt i køleskabet. Drys med lakridspulver når „choko-pladen" er hård og bræk den i vilkårlige bidder. Opbevar den køligt.