Chokoladecroissanter med nutella

Chokoladecroissanter med nutella

Hjemmelavede croissanter får en lidt anden struktur end de købte, men de smager skønt og er dejlig sprøde.

20 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2½ dl vand
  • 500 g hvedemel
  • 200 g smør
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 100 g smør til udrulning
  • 20 store tsk. Nutella
  • 1 æg til pensling

  1. Udrør gæren i lunkent vand. Kom melet i en anden skål, og smuldr de 200 g smør heri. Tilsæt salt, sukker og gærblandingen, og ælt dejen sammen.
  2. Stil den til hævning på et ikke alt for varmt sted i ca. 1 time.
  3. Rul dejen ud til en rektangel 20 x 40 cm. Skær smørret i tynde skiver, og læg dem på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel over. Rul ud igen til en rektangel ca. 80 x 30 cm.
  4. Skær dejen igennem først på langs og så på tværs, så der dannes 10 ens firkanter. De skæres nu i 2 trekanter hver, så der i alt er 20.
  5. Kom en klat Nutella på hver, og rul sammen fra den brede ende. Læg dem på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve i 15 min.
  6. Pensl med sammenpisket æg, og bag croissanterne ved 225 gr. i ca. 18 min.