Chokoladekage med chokolademousse
En flot og fyldig lagkage med masser af chokolade. Kagen er nem at bage, ser flot ud, og kan lægges sammen op til 3 dage før servering.
Kagebunde:
- 275 g hvedemel
- 275 g sukker
- 85 g kakao
- 2 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 2 æg
- 200 g græsk yoghurt 10 %
- 100 g smeltet smør
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1½ dl friskbrygget kaffe eller kogende vand
- evt. 3-4 spsk. likør, mørk rom eller whisky
- 400 g mørk chokolade (min. 60 %)
- 4 dl piskefløde
- 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
- 6 æggehvider (evt. pasteuriserede)
- 1 dl sukker
- smør og kakao
- chokoladespåner eller hakket chokolade
- evt. rød skovsyre
Sådan gør du:
- Til formen: Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Smør 4 lagkageforme (20 cm) grundigt med smør, og drys dem med sigtet kakao.
- Kagebunde: Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.
- Pisk æg sammen med yoghurt, smør og vaniljesukker i en anden skål, og rør blandingen sammen med de tørre ingredienser.
- Rør friskbrygget kaffe eller næsten kogende vand i dejen lidt ad gangen, og fordel dejen i formene (ca. 300 g i hver).
- Bag kagerne i 15-18 min. Tjek med et træspyd, at de er gennembagte, og vend dem ud på en rist til afkøling.
- Mousse: Hak chokoladen groft, overhæld den med kogende fløde, og lad det stå i 2-3 min. Rør rundt, til chokoladen er smeltet, og rør æggeblommerne i.
- Pisk æggehvider og sukker til glat marengs med en håndmikser. Vend en tredjedel af marengsmassen i chokoladen, og fold så resten i med let hånd.
- Sæt moussen i køleskab i 45 min. – evt. i en sprøjtepose.
- Kage: Stænk evt. kagerne med likør, og læg dem sammen med ca. ⅔ af chokolademoussen i en springform eller kagering. Sæt kagen koldt i mindst 2 timer.
- Tag kagen ud af formen, og smør resten af moussen på top og sider. Træk evt. et rillet mønster i moussen, og pynt med chokoladespåner eller hakket chokolade og evt. blade fra rød skovsyre.