Chokoladekage med chokolademousse

Chokoladekage med chokolademousse

En flot og fyldig lagkage med masser af chokolade. Kagen er nem at bage, ser flot ud, og kan lægges sammen op til 3 dage før servering.

Kagebunde:

  • 275 g hvedemel
  • 275 g sukker
  • 85 g kakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 2 æg
  • 200 g græsk yoghurt 10 %
  • 100 g smeltet smør
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1½ dl friskbrygget kaffe eller kogende vand
  • evt. 3-4 spsk. likør, mørk rom eller whisky
  • 400 g mørk chokolade (min. 60 %)
  • 4 dl piskefløde
  • 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 6 æggehvider (evt. pasteuriserede)
  • 1 dl sukker
  • smør og kakao
  • chokoladespåner eller hakket chokolade
  • evt. rød skovsyre

Sådan gør du:

  1. Til formen: Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Smør 4 lagkageforme (20 cm) grundigt med smør, og drys dem med sigtet kakao.
  2. Kagebunde: Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.
  3. Pisk æg sammen med yoghurt, smør og vaniljesukker i en anden skål, og rør blandingen sammen med de tørre ingredienser.
  4. Rør friskbrygget kaffe eller næsten kogende vand i dejen lidt ad gangen, og fordel dejen i formene (ca. 300 g i hver).
  5. Bag kagerne i 15-18 min. Tjek med et træspyd, at de er gennembagte, og vend dem ud på en rist til afkøling.
  6. Mousse: Hak chokoladen groft, overhæld den med kogende fløde, og lad det stå i 2-3 min. Rør rundt, til chokoladen er smeltet, og rør æggeblommerne i.
  7. Pisk æggehvider og sukker til glat marengs med en håndmikser. Vend en tredjedel af marengsmassen i chokoladen, og fold så resten i med let hånd.
  8. Sæt moussen i køleskab i 45 min. – evt. i en sprøjtepose.
  9. Kage: Stænk evt. kagerne med likør, og læg dem sammen med ca. ⅔ af chokolademoussen i en springform eller kagering. Sæt kagen koldt i mindst 2 timer.
  10. Tag kagen ud af formen, og smør resten af moussen på top og sider. Træk evt. et rillet mønster i moussen, og pynt med chokoladespåner eller hakket chokolade og evt. blade fra rød skovsyre.

Tip:

Lav evt. halv portion enten som en lav kage med 2 bunde eller som en "chokolademåne" med 4 halve bunde.