Chokoladekage med jordnøddemarengs
Chokoladekagen har vi her givet et tvist med jordnøddemarengs.
8-10 stykker
Chokoladekage med jordnøddemarengs
- smør til formen
- lidt rasp
- Bund:
- 50 g blødt smør
- 1½ dl sukker
- 3 æggeblommer
- ¾ dl mælk
- 1¾ dl hvedemel
- 2 spsk. kakao
- 1½ tsk. vaniljesukker
- 1½ tsk. bagepulver
- Marengs:
- 3 æggehvider
- 1½ dl sukker
- 1 dl saltede jordnødder
- 1 dl solsikkefrø
- Forvarm ovnen til 175gr. Smør en rund springform(24 cm i diameter),og drys den med rasp.
- Pisk smør og sukkersammen. Pisk æggeblommernei, en ad gangenog derefter mælken.
- Bland mel, kakao,vaniljesukker og bagepulver,og sigt det i dejenunder omrøring. Fordeldejen i formen.
- Pisk æggehviderne tilfast skum. Tilsæt sukker,og fortsæt med atpiske, til massen bliverfast. Hak jordnødderne,og fold dem i massensammen med solsikkefrø.Spred marengsen udover dejen i formen.
- Bag kagen nederst iovnen i ca. 35 min. Ladden køle lidt af, før duvender den ud.