Chokoladekage med jordnøddemarengs

Chokoladekage med jordnøddemarengs

Chokoladekagen har vi her givet et tvist med jordnøddemarengs.

8-10 stykker

Chokoladekage med jordnøddemarengs

  • smør til formen
  • lidt rasp
  • Bund:
  • 50 g blødt smør
  • 1½ dl sukker
  • 3 æggeblommer
  • ¾ dl mælk
  • 1¾ dl hvedemel
  • 2 spsk. kakao
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • 1½ tsk. bagepulver
  • Marengs:
  • 3 æggehvider
  • 1½ dl sukker
  • 1 dl saltede jordnødder
  • 1 dl solsikkefrø

  1. Forvarm ovnen til 175gr. Smør en rund springform(24 cm i diameter),og drys den med rasp.
  2. Pisk smør og sukkersammen. Pisk æggeblommernei, en ad gangenog derefter mælken.
  3. Bland mel, kakao,vaniljesukker og bagepulver,og sigt det i dejenunder omrøring. Fordeldejen i formen.
  4. Pisk æggehviderne tilfast skum. Tilsæt sukker,og fortsæt med atpiske, til massen bliverfast. Hak jordnødderne,og fold dem i massensammen med solsikkefrø.Spred marengsen udover dejen i formen.
  5. Bag kagen nederst iovnen i ca. 35 min. Ladden køle lidt af, før duvender den ud.