Chokoladekage med nødder og skumfiduser
Chokolade kan man aldrig få nok af. Vi har fundet opskriften på en intens chokoladekage toppet med nødder og skumfiduser.
CHOKOLADE ROCKY ROAD
Tid: ca. 20 min. plus bage- og køletid
(ca. 16 stk.)
120 g smør
60 g kakaopulver
50 g mørk chokolade, hakket
200 g brun farin
1 stort æg
60 g hvedemel
1¼ dl mælk
Topping:
50 g pistacienødder
50 g hasselnødder
100 g mørk chokolade
75 g små skumfiduser
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Smør en form på ca. 20 x 20 cm, og beklæd den med bagepapir.
3. Kom smør, kakaopulver og hakket chokolade i en gryde. Smelt ved jævn varme, og rør, til blandingen er glat og uden klumper.
4. Tag gryden af varmen, og rør brun farin, æg, hvedemel og mælk i dejen. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 25 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
5. Hak de to slags nødder og chokolade. Fordel nødder, chokolade og skumfiduser på den lune kage. Stil kagen tilbage i ovnen, og bag i yderligere 3–5 min., til skumfiduserne er gyldne, og choko- laden er smeltet. Afkøl kagen ca. 1 time. Stil den derefter i køleskabet i 1 time, inden den skæres i firkanter på ca. 5 x 5 cm.
► SE OGSÅ: Flapjacks med hvid chokolade
► SE OGSÅ: Kanelkager
► SE OGSÅ: Hindbær-pannacotta