Chokoladekage med spindelvæv

Halloweenkage: Chokoladekage med spindelvæv

Der skal kage på bordet til halloween, og den skal pyntes med edderkoppespind. Her får du opskriften på en skøn Halloween-chokoladekage, der med garanti vil gøre lykke til din Halloween-fest.

10 personer

Ingredienser

  • 150 g blødt smør
  • 175 g sukker
  • 3 æg
  • 100 g mørk chokolade
  • 1½ dl cremefraiche 9 %
  • 1 dl mælk
  • 250 g hvedemel
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • Pynt:
  • glasur rørt af 5 dl flormelis og 3-4 spsk. kogende vand
  • 1 pose lakridssnører
  • evt. 1 plastedderkop (alternativt kan du selv lave en af marcipan farvet med kakaopulver – lav øjne med
  • glasur).

  1. Rør smør og sukker luftigt, og rør dernæst et æg i ad gangen.
  2. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen, og rør den i. Rør cremefraiche og mælk i.
  3. Bland hvedemel, kakaopulver, vaniljesukker og bagepulver, og sigt det i dejen. Vend det rundt med en dejskraber.
  4. Kom dejen i en springform på 22 cm i diameter foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 1 time ved 175 gr. på midterste ovnribbe. For at sikre, at kagen har fået nok, skal du prikke i den med et lille spyd. Hvis der hænger rå dej på spyddet, skal kagen have lidt længere i ovnen.
  5. Pynt den afkølede kage med glasur, lakridssnører og evt. plastedderkoppen.
  6. Sådan betrækker du kagen med glasur: Rør flormelis sammen med kogende vand. Stil kagen på en rist over et stykke bagepapir. Hæld glasuren ned på kagens midte. Smør glasuren ud med en kagespatel. Lad glasuren tørre lidt, inden du flytter kagen over på et kagefad.
  7. Sådan laver du spindet: Læg først 4 lakridssnører på kagen. Skær lakridssnørerne til, og læg de mindre stykker på, så du får et edderkoppespind.