Chokoladekarameller dyppet i chokolade

Chokoladekarameller dyppet i chokolade

En klassisk lækker kombination.

Ingredienser

  • 30-40 stykker
  • 2 dl sukker
  • 2 dl piskefløde
  • ½ dl (50 g) glukose ellerflydende honning
  • 40 g mørk chokolade
  • Dyppelse.
  • 250 g mørk chokolade
  • Pynt:
  • evt. 1 spsk kakaonibs eller 1 tsk flagesalt

Sådan gør du

  1. Kog sukker og fløde i en tykbundet gryde, til sukkeret er smeltet. Tilsæt glukose eller honning og chokolade. Kog indtil kugleprøven kan foretages (tag en tsk af massen op i en kop med koldt vand – kan du med fingrene samle en kugle, uden at det klæber, er konfekten færdig.)
  2. Hæld karamellen i en form beklædt med bagepapir, ca. 14 x 17 cm. Lad karamellen stivne i stuetemperatur til næste dag. Skær den ud i stykker.
  3. Smelt og temperér chokoladen, så den kan stivne og blive blank, dyp karamellerne i med en dyppegaffel. Læg karamellerne på bagepapir.
  4. Drys evt. kakaonibs eller flagesalt over.
  5. Få mere insipration til julens søde sager her