Chokoladekarameller med pistacienødder
Herligt chokoladeknas.
Ingredienser
- 30-40 stykker
- 1 dl piskefløde
- 1 dl (100 g) flydende honning
- 1 ½ dl (125 g) sukker
- 200 g mørk chokolade (56-64 %)
- ½ dl pistacienødder.
Sådan gør du
- Kog fløden op med honning og sukker i en lille tykbundet gryde. Hak chokoladen fint, og læg den i gryden,og rør til al chokoladen er smeltet. Kog til kugleprøven (opskrift side 32) til temperaturen er 122- 123 grader. Rør af og til godt i bunden. Til sidst kan man skrue ned for varmen, så massen ikke brænder på. Hæld karamellen i en form beklædt med bagepapir, ca. 14 x 17 cm. Hak pistacienødderne groft, og strø dem over. Lad karamellen stivne i stuetemperatur til næste dag. Skær den i passende stykker.
- Få mere insipration til julens søde sager her