Chokoladekarameller med pistacienødder

Chokoladekarameller med pistacienødder

Herligt chokoladeknas.

Ingredienser

  • 30-40 stykker
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl (100 g) flydende honning
  • 1 ½ dl (125 g) sukker
  • 200 g mørk chokolade (56-64 %)
  • ½ dl pistacienødder.

Sådan gør du

  1. Kog fløden op med honning og sukker i en lille tykbundet gryde. Hak chokoladen fint, og læg den i gryden,og rør til al chokoladen er smeltet. Kog til kugleprøven (opskrift side 32) til temperaturen er 122- 123 grader. Rør af og til godt i bunden. Til sidst kan man skrue ned for varmen, så massen ikke brænder på. Hæld karamellen i en form beklædt med bagepapir, ca. 14 x 17 cm. Hak pistacienødderne groft, og strø dem over. Lad karamellen stivne i stuetemperatur til næste dag. Skær den i passende stykker.
  2. Få mere insipration til julens søde sager her