Hjemmelavede chokoladekiks

Hjemmelavede chokoladekiks med et drys peanuts

Barndommens klassiske chokoladekiks når nye højder. Mellem de sprøde kiksgemmer sig fløjlsblød mælkechokoladeganache og finthakkede peanuts.

15-20 chokoladekiks

Total:50 minutter

Ingredienser

  • Kiks:
  • 125 g hvedemel
  • 25 g mandelmel
  • 50 g flormelis
  • 75 g smør, koldt
  • 1 nip salt
  • ½ æg
  • Chokoladeganache:
  • 120 g mælkechokolade af god kvalitet
  • 80 ml piskefløde
  • 20 g glukosesirup
  • Pynt:
  • 20 g salte peanuts

Sådan laver du hjemmelavede chokoladekiks

  1. Kiks:
  2. 1. Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time.
  3. 2. Stik små cirkler (5 cm i diameter) ud af dejen med en rund kageudstikker, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  4. 3. Bag kiksene i 10-12 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Lad dem køle af.
  5. Chokoladeganache:
  6. 1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber.
  7. 2. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen.
  8. 3. Kom ganachen i køleskabet i et par timer, til den har sat sig lidt.
  9. 4. Kom derefter ganachen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt den ud på halvdelen af kiksene.
  10. 5. Saml med de resterende kiks. Hak de salte peanuts fint, og rul kiksens sider i dem.

TIP

Chokoladekiksene smager allerbedst friske, men holder sig også fint i et par dage i en boks i køleskabet.