Hjemmelavede chokoladekiks med et drys peanuts
Barndommens klassiske chokoladekiks når nye højder. Mellem de sprøde kiksgemmer sig fløjlsblød mælkechokoladeganache og finthakkede peanuts.
15-20 chokoladekiks
Total:50 minutter
Ingredienser
- Kiks:
- 125 g hvedemel
- 25 g mandelmel
- 50 g flormelis
- 75 g smør, koldt
- 1 nip salt
- ½ æg
- Chokoladeganache:
- 120 g mælkechokolade af god kvalitet
- 80 ml piskefløde
- 20 g glukosesirup
- Pynt:
- 20 g salte peanuts
Sådan laver du hjemmelavede chokoladekiks
- Kiks:
- 1. Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time.
- 2. Stik små cirkler (5 cm i diameter) ud af dejen med en rund kageudstikker, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- 3. Bag kiksene i 10-12 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Lad dem køle af.
- Chokoladeganache:
- 1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber.
- 2. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen.
- 3. Kom ganachen i køleskabet i et par timer, til den har sat sig lidt.
- 4. Kom derefter ganachen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt den ud på halvdelen af kiksene.
- 5. Saml med de resterende kiks. Hak de salte peanuts fint, og rul kiksens sider i dem.