Chokolademedaljer

Chokolademedaljer

Lækre flødeskumskager - medaljer med chokolade... Her får du opskriften på de skønneste medaljer med en lækker chokoladecreme i midten.

8-12 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/bagetid: 18 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 portion linsedej linsedej (evt. med hasselnødder) - find opskrift her
  • Fyld:
  • 125 g mørk chokolade
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1½ dl piskefløde
  • Pynt:
  • 50 g mørk chokolade
  • 2 tsk smør eller olie

  1. Rul dejen ud og udstik i 16-24 cirkler eller kvadrater.
  2. Bag som beskrevet under „Linsedej”.
  3. Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad eller i mikroovn ca. 1 min.
  4. Rør de pasteuriserede æggeblommer i chokoladen. Pisk fløden til skum og vend den sammen med chokoladen. Stil cremen koldt.
  5. Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad eller i mikroovn ca. 1 min. Rør smør eller olie i og smør glasuren over halvdelen af kagerne.
  6. Læg en skefuld chokoladecreme på de upyntede kager og læg de glaserede kager ovenpå.