-
“Forræder”-deltagere afslører: Vild timeløn
-
Deltagere revser “Forræder”-slottet: Så ulækkert er det
-
Nervesystemet på overarbejde: Jeg sked i bukserne
-
Fik særlig støtte fra Victor Lander: Sådan er forholdet i dag
-
Eva Jin: ”Jeg valgte at følge min mavefornemmelse, hvilket man aldrig skal gøre”
-
Efter voldsomt "Forræder"-exit: Blev grebet af psykolog
-
Ærlige Tine Aurvig-Huggenberger åbner op: Min søn sidder i fængsel
-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"

Chokolademousse med syltede rabarber
Cremet chokolademousse er en populær dessert. Her er den i selskab med orangesyltede rabarber, der også er velegnet som tilbehør til is, chokoladekage eller mazarinkage.
4-5 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Størknetid: ca. 1 time
- Bagetid: ca. 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- Chokolademousse:
- 100 g mørk chokolade
- (brækket i stykker)
- 2 æggeblommer (pasteuriserede)
- 2 spsk sukker
- 2 æggehvider (pasteuriserede)
- 1½ dl piskefløde (letpisket flødeskum)
- Orangesyltede rabarber:
- 200 g rabarberstilke (uden blade)
- 75 g sukker
- 25 g syltet appelsinskal (eller pomeransskal, hakket i små tern)
- Flødeskum med hvid chokolade:
- 1 dl piskefløde (flødeskum)
- 50 g hvid chokolade (hakket)
SÅDAN GØR DU
- Chokolademousse:
- Smelt chokolade i en skål over vandbad. Pisk æggeblommer med sukker, til det er skummende, og pisk den let afkølede, smeltede chokolade i.
- Vend stiftpisket æggehvideskum og derefter flødeskum i ægge-chokolademassen. Fordél i 4-5 portionsglas, sæt dem i køleskabet og lad chokolademoussen størkne.
- Orangesyltede rabarber:
- Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl dem.
- Skær dem ud i tynde skiver på skrå og læg dem i et ovnfast fad. Bland rabarberstykkerne med sukker og syltet appelsineller pomeransskal.
- Dæk evt. fadet med sølvpapir. Sæt det i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre, men ikke mosede.
- Flødeskum med hvid chokolade:
- Bland flødeskum med chokolade og fordél blandingen i glassene med chokolademousse lige før servering.
- Kom orangesyltede rabarber på toppen.
Lækre opskrifter på chokolademousse
-
Chokolademousse: Nem og julet chokolademousse med kirsebær
-
Dejlig sommerdessert: Hvid chokolademousse med kirsebær
-
Hvid chokolademousse med bagte rabarber
-
Hvid chokolademousse med Earl Grey og honning
-
Forførende mørk chokolademousse med blodappelsin
-
Hvid chokolademousse med hvid te
-
Sense dessert: Chokolademousse
-
Chokolademousse med nøddebund
-
Chokolademousse med mangosalat
-
Fransk kaffe-chokolademousse
-
Chokolademousse med kanel og ingefær
-
Nem chokolademousse: Hurtig og lækker chokoladedessert
-
Chokolademousse - helt uden piskefløde
-
Chokolademousse med syltede rabarber
-
Verdens bedste chokolademousse
-
Krydret chokolademousse
-
Chokolademousse med frugt
-
Chokolademousse med kaffe
-
Hvid chokolademousse med hindbærsauce
-
Chokolademousse med kaffesirup