Chokoladetærte med friske hindbær

Chokoladetærte med friske hindbær

Lækker chokoladetærte med friske hindbær.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Hviletid: 1 time
  • Bagetid: ca. 30 min.
  • Fryse-egnet (men mister sprødhed)
  • (ca. 8 stykker)
  • 350 g friske hindbær
  • 100 g smør (små stykker)
  • 175 g hvedemel
  • 1 lille æg (sammenpisket)
  • 150 g mørk chokolade (smeltet)
  • ½ liter piskefløde (flødeskum)

  1. Tærtebund: Smuldr smør og mel sammen og saml dejen med æg. Lad den hvile i køleskabet i 30 min.
  2. Rul dejen ud, beklæd en tærteform og prik bunden med en gaffel. Tryk siderne godt til i kanten. Bag tærten ca. 10 min. ved 200 grader.
  3. Skru ned og bag videre i ca. 20 min. ved 175 grader, til tærtebunden er sprød og gennembagt.
  4. Pensl med chokolade og lad det størkne.
  5. Lige før servering fyldes tærten med flødeskum blandet med hindbær.