Chokoladetærte med hasselnødder

Chokoladetærte med hasselnødder

En smuk kage at servere efter en god middag.

8 personer

Ingredienser

  • Tid: 30 min.
  • Bagetid: 15 min.
  • Tærtebund:
  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 100 g smør (blødt)
  • 1 æggeblomme
  • Chokoladecreme:
  • 3 dl piskefløde
  • 300 g mørk chokolade
  • 40 g smør
  • 3 spsk. Amaretto ­(mandellikør)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kanel
  • Pynt:
  • 50 g hasselnøddeflager
  • Tilbehør: flødeskum

  1. Kom mel i en skål sammen med sigtet flormelis.
  2. Kom blandingen i en foodprocessor sammen med smørret, og saml hurtigt dejen med æggeblommen.
  3. Sæt dejen på køl i ca. 30 min. og tænd ovnen på 200 grader.
  4. Kom tærtedejen i en tærteform (ca. 26 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Prik bunden med en gaffel.
  5. Bag bunden i ca. 15 min. Lad den afkøle.
  6. Chokoladecreme: Varm fløden op til ­kogepunktet i en gryde.
  7. Hak chokoladen, og kom den i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør godt, til chokoladen er smeltet. Pisk smørret i chokoladecremen sammen med mandellikør, vaniljesukker og kanel.
  8. Fordél cremen over den forbagte tærtebund. Lad kagen stå på køl i et par timer.
  9. Rist hasselnøddeflagerne gyldne på en varm pande. Drys dem over tærten før servering.
  10. Servér kagen med en klat flødeskum.