Chopped liver – klassisk jødisk postej

Chopped liver – klassisk jødisk postej

En Uptown-frokostklassiker. Perfekt i en god sandwich, lun eller afkølet, og gerne i selskab med syltede agurker.

6-8

Ingredienser

  • 2 mellemstore løg
  • 2 spsk andefedt
  • 300 g kyllingelever
  • 1 tsk frisk timian
  • salt
  • sort peber
  • ½ dl hedvin, feks madeira, marsala eller portvin
  • 3 hårdkogte æg

Sådan gør du:

  1. Hak løgene groft. Varm andefedtet i en pande, og steg løgene ved middel varme, til de begynder at brune. Tag løgene af panden, og kom dem i en foodprocessor.
  2. Dup leveren tør med køkkenrulle. Skru op under panden, og steg leveren ved høj varme, ca. to minutter på hver side. Krydr med timian, salt og peber, og hæld hedvin ved. Lad væsken koge ind, og sluk for varmen. Kom leveren over i foodprocessoren til løgene.
  3. Kom de kogte, hakkede æg i, og kør massen sammen i foodprocessoren. Det skal hakkes til en ensartet, men gerne lidt grov, paté. Smag til med en smule salt, kom så postejen over i en form.
  4. Spis den lun eller afkølet på godt brød med syltede agurker og grønt til.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter

Tip:

Klassisk laver man chopped liver med kyllingelever og kyllingefedt, som på yiddish kaldes schmalz.

PRØV OGSÅ: Hjemmebagte bagels