Citron-panna cotta med bærsovs

Citron-panna cotta med bærsovs

Frisk og lækker italiensk dessert: Den lækre panna cotta er en fin afslutning på et hyggeligt gæstebud.

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: 10 min.
  • Køletid: 3 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • Citron-panna cotta:
  • 3 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 1-2 citroner (usprøjtet)
  • 3 spsk sukker
  • 2 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl græsk yoghurt (10%)
  • Bærsovs:
  • 250 g bær (frosne)
  • 75 g sukker
  • Pynt:
  • citronmelisse

  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom korn, fintrevet citronskal, sukker og mælk i en gryde og varm det langsomt op til lige under kogepunktet.
  3. Tag gryden af varmen, knug vandet af husblassen og smelt den i mælken.
  4. Tilsæt fløde og yoghurt og pisk det igennem. Smag til med citronsaft (ca. 4 spsk) og si cremen over i 4 kokotter eller forme smurt med en smule olie.
  5. Stil dem i køleskab min. 3 timer og gerne natten over.
  6. Kom bær og sukker i en gryde og kog det igennem under omrøring.
  7. Blend evt. halvdelen og vend det tilbage i resten. Lad det afkøle.
  8. Dyp kokotterne i varmt vand og vend desserterne ud på tallerkner.
  9. Pynt med bærsovs og citronmelisse.