Citronkage med marcipan

Citronkage med marcipan

10 personer

Ingredienser

  • Citronkage med marcipan
  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g reven marcipan
  • saften af 1 citron
  • 3 tsk. reven skal af en usprøjtet citron
  • 4 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • ½ dl mælk
  • Pynt:
  • flormelis og evt. reven usprøjtet citronskal

  1. Rør smørret medsukker. Kom vaniljesukker,marcipan,citronsaft og -skal i.
  2. Tilsæt æggene etad gangen. Bland hvedemelog bagepulver,og vend det i sammenmed mælk.
  3. Fordel dejen i enspringform 22 cm idiameter foret medbagepapir. Bag kagenca. 1 time ved 175gr. på anden nedersteovnribbe. Stik etspid i kagen, hvis derhænger ubagt dej på,skal den bages lidtlængere.
  4. Sigt flormelis overved servering, og pyntevt. med citronskal.