tilbehør til citronkylling

Citronkylling i fad - med himmelsk stegesky

Prøv vores superenkle og nemme opskrift på citronkylling i fad. Server kyllingen med fx et godt surdejsbrød til eller med ris, pasta eller nudler. Stegeskyen smager fantastisk.

4 personer

Ingredienser

Citronkylling med tomater

  • 800 g små sherry- eller blommetomater
  • 800 g kylling, f.eks. overlår eller blandet med underlår
  • 1 usprøjtet citron
  • 3 kviste citrontimian
  • 4 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 gr. Skyl tomaterne, og kom dem i et ovnfast fad. Læg kyllingen ovenpå tomaterne.
  2. Skyl citronen, og skær den halve. Pres den ene halve citron udover kyllingen. Skær den anden halve i skiver. Læg citronskiverne ovenpå kyllingen.
  3. Skyl citrontimian, og hak den groft. Drys citrontimian, salt og peber over kyllingen.
  4. Pil hvidløg og halver dem. Læg hvidløg på kyllingen, og rundt mellem tomaterne. Dryp det hele med olivenolie, og krydr med salt og peber.
  5. Sæt fadet på midterste ovnribbe, og steg kyllingen i 45 min.