Citronlinser

Hjemmelavede citronlinser

4 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 25 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 rulle butterdej, 225 g
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk majsstivelse
  • 3 spsk sukker
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 dl cremefraiche 18%
  • evt. 1 æg til pensling

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen tyndt ud og udstikden i 8 cirkler, der passer til linseformene. Beklæd linseformenemed dej.
  2. Pisk æggeblommerne sammen med majsstivelse,sukker og fintrevet citronskal. Pisk cremefraicheog 1 spsk citronsaft i og fordel cremen i de 4 linser.
  3. Læg deresterende dejcirkler ovenpå og knib kanterne sammen.Pensl med sammenpisket æg og bag linserne midt i ovnen20-25 min. Lad dem afkøle på en rist.