Hjemmelavede citronlinser
4 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: 25 min.
- Ikke fryse-egnet
- 1 rulle butterdej, 225 g
- 2 æggeblommer
- 1 tsk majsstivelse
- 3 spsk sukker
- 1 usprøjtet citron
- 1 dl cremefraiche 18%
- evt. 1 æg til pensling
- Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen tyndt ud og udstikden i 8 cirkler, der passer til linseformene. Beklæd linseformenemed dej.
- Pisk æggeblommerne sammen med majsstivelse,sukker og fintrevet citronskal. Pisk cremefraicheog 1 spsk citronsaft i og fordel cremen i de 4 linser.
- Læg deresterende dejcirkler ovenpå og knib kanterne sammen.Pensl med sammenpisket æg og bag linserne midt i ovnen20-25 min. Lad dem afkøle på en rist.