Citronmåne med krokantsmørcreme
Skøn luksusudgave af den klassiske citronmåne.
10 personer
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- korn af 1 stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker
- saften af 1 citron
- 2 tsk. reven skal af en usprøjtet citron
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- ½ dl mælk
- Smørcreme:
- 100 g blødt smør
- 4 spsk. væske, f.eks. mælk eller rom
- ½ portion mandelkrokant (se her på siden)
- Pynt:
- 200 g flormelis
- 2 spsk. kogende vand
- 2 tsk. reven usprøjtet citronskal
- ½ portion mandelkrokant (se her på siden)
Sådan bager du citronmåne med smørcreme
- 1. Rør smørret med sukker og vaniljekorn. Kom citronsaft og -skal i. Tilsæt æggene et ad gangen. Vend hvedemelet blandet med bagepulver i sammen med mælk.
- 2. Fordel dejen i en springform, 22 cm i diameter, foret med bagepapir. Bag kagen ca. 1 time ved 175 gr. på nederste ovnribbe. Stik et spid i kagen, hvis der hænger ubagt dej på, skal den bages lidt længere.
- 3. Pisk alle ingredienserne til smørcremen sammen til en luftig masse. Vend halvdelen af krokanten i.
- 4. Skær citronmånen ud i 3 bunde. Læg dem sammen med krokantsmørcremen.
- 5. Rør flormelis og vand sammen til en glat glasur. Fordel glasuren over kagen, og lad den stivne. Pynt med resten af krokanten og citronskal.
PRØV OGSÅ:Klassisk citronmåne