Hjemmebagt citronmåne
Citronmånen har desværre et blakket ry. Men denne hjemmebagte udgave kan påingen måde sammenlignes med den langtidsholdbare version fra tanken eller supermarkedet.
Citronmåne til 10 personer
Ingredienser
- Citronmåne
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- saften af 1 citron
- 2 tsk. revet skal af 1 usprøjtet citron
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- ½ dl mælk
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- Pynt:
- 4 dl flormelis
- 4 spsk. past. æggehvide
- gul levnedsmiddelfarve
Sådan laver du citronmåne
- Rør smørret med sukker. Kom citronsaft og skal i.
- Tilsæt æggene et ad gangen. Vend hvedemelet i sammen med mælk, vaniljesukker og bagepulver.
- Fordel dejen i en springform (22 centimeter i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen cirka 1 time ved 175 grader på nederste ovnribbe. Stik en gaffel eller lignende i kagen. Hvis der hænger ubagt dej på, skal kagen bage lidt længere.
- Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur, og farv den derefter gul med levnedsmiddelfarve. Fordel glasuren over kagen, og lad den stivne.