Citronmåne

Hjemmebagt citronmåne

Citronmånen har desværre et blakket ry. Men denne hjemmebagte udgave kan påingen måde sammenlignes med den langtidsholdbare version fra tanken eller supermarkedet.

Citronmåne til 10 personer

Ingredienser

  • Citronmåne
  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • saften af 1 citron
  • 2 tsk. revet skal af 1 usprøjtet citron
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • ½ dl mælk
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • Pynt:
  • 4 dl flormelis
  • 4 spsk. past. æggehvide
  • gul levnedsmiddelfarve

Sådan laver du citronmåne

  1. Rør smørret med sukker. Kom citronsaft og skal i.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen. Vend hvedemelet i sammen med mælk, vaniljesukker og bagepulver.
  3. Fordel dejen i en springform (22 centimeter i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen cirka 1 time ved 175 grader på nederste ovnribbe. Stik en gaffel eller lignende i kagen. Hvis der hænger ubagt dej på, skal kagen bage lidt længere.
  4. Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur, og farv den derefter gul med levnedsmiddelfarve. Fordel glasuren over kagen, og lad den stivne.