Citronmuffins med påskekyllinger

Citronmuffins med påskekyllinger

Disse fine og sjove muffins smager dejligt af citron og er pyntet med påskekyllinger. De søde muffins smager himmelsk og er tilmed nemme og hurtige at bage.

12-14 stk.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 100 g reven, ren rå marcipan
  • 1 dl mælk
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. reven citronskal af en usprøjtet citron

Pynt:

  • 12-14 gule papirmuffinforme
  • 1 portion icing med smør (se box nederst på siden))
  • rød og gul levnedsmiddelfarve
  • 25 g hvid fondant eller marcipan
  • lidt sigtet flormelis til drys

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker skummende. Tilsæt blødt smør. Udrør marcipanen i mælken.
  2. Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Rør det i æggemassen skiftevis med mælkemarcipanen, citronsaft og citronskal.
  3. Fordel dejen i de små smurte papirforme. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 25 min., til de er gyldne og gennembagte.
  4. Rør icing sammen og farv med gul levnedsmiddelfarve. Pynt kagerne med små kyllinger formet af icing (se foto). Vi brugte en kagesprøjtepose med en stor glat tylle.
  5. Farv fondant eller marcipan orange med rød og gul levnedsmiddelfarve. Lav små fødder og næb af det. Pynt også kagerne med et lille drys sigtet flormelis.

Icing

1½ pasteuriseret æggehvide, svarer til 1 af de små bægre

1 tsk. citronsaft

350 g flormelis

150 g blødt smør

  1. Pisk æggehviden kort med en håndmikser eller på en køkkenmaskine, inden du tilsætter citronsaft.
  2. Tilsæt flormelis. Pisk, til det er som marengs.
  3. Pisk den bløde smør i.