Citrontærte fra Amalfi

Citrontærte fra Amalfi - opskriften på den verdensberømte kage

Denne klassiske citrontærte spises overalt i Italien. Kagen er mere syrlig end sød med en lækker bund og et cremet fyld af ricotta og mascarpone. Den er opkaldt efter de berømte Amalfi-citroner, der gror langs Amalfikysten.

10-12 personer

Total:2 timer

Ingredienser

Bund:

  • 150 g hvedemel
  • 70 g sukker
  • 1 nip salt
  • ½ vaniljestang
  • 80 g koldt smør
  • 1 æggeblomme
  • 2-4 spsk koldt vand

Fyld:

  • 3 æg
  • 150 g ricotta
  • 100 g mascarpone
  • 1 citron
  • 70 g sukker
  • 50 g mandelflager

Sådan bager du citrontærten

  1. Bund: Hæld mel, sukker, salt, kornene fra vaniljestangen og koldt smør i små tern i en køk - kenmaskine. Kør, til smørret er fintsmuldret med melet. Hæld æg og et par skeer koldt vand i, og kør, til dejen samler sig til en jævn dej. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis dejen er for tør. Form dejen til en flad cirkel, pak den i plast, og lad den ligge i køleskabet i mindst 30 minutter.
  2. Rul dejen ud på et melet bord, eller brug fingrene til at presse den ned i et rundt tærtefad med løs bund (diam. 20 cm). Siderne skal være dækket af dej. Prik bunden med en gaffel, og sæt den i fryse - ren i mindst 30 min.
  3. Tænd ovnen på 220 grader, dæk indersiden af tærtedejen med folie, og fyld den med tørrede bønner. Forbag bunden i 15-20 min., til den har sat sig. Sænk temperaturen til 180 grader, fjern folien og bønner - ne, og lad bundene afkøle lidt.
  4. Fyld: Del æggene. Rør ricotta, mascarpone, fintrevet skal og saft fra 1 citron, æggeblommer og halvdelen af sukkeret sammen. Pisk hviderne stive, tilsæt gradvist resten af sukkeret til æggehviderne, til du har en blank marengs. 
  5. Vend osteblandingen i marengsen, og hæld fyldet i tærtebunden. Drys mandler over, og bag kagen nederst i ovnen i ca. 30 min., eller til fyldet har sat sig. Dæk evt. toppen med bagepapir, hvis kagen bliver for mørk.
  6. Lad kagen afkøle i køleskabet i to timer, og sigt med flormelis inden servering.