Citrontærte med marengs
En ægte fransk klassiker, der smager skønt af både surt og sødt.
(8 pers.)
Ingredienser
- Mørdej:
- 3 dl hvedemel (180 g)
- 100 g smør
- 1 knivspids salt
- 50 g flormelis
- 2 æggeblommer
- Fyld:
- 3 æg
- 1 dl sukker
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk. majsstivelse
- fintrevet skal af 2 økologiske citroner
- 3 spsk. citronsaft
- Marengs:
- 2 æggehvider
- 2 dl sukker
- 1 knivspids salt
- 1. Kom alle ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor, og kør, til smørret er hakket i helt små stykker, og dejen er lige til at samle. Eller smuldr smørret manuelt med mel og smør i en skål.
- 2. Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt hurtigt, til du har en ensartet dej. Stil dejen i køleskabet 1 time. Rul mørdejen ud, og beklæd en smurt tærteform med dejen.
- 3. Bag tærtebunden midt i ovnen ved 175 gr. i 12-15 min. 4. Pisk æg og sukker, til det er cremet. Pisk fløden til skum. Vend fløde, majsstivelse, citronskal og saft i æggesnapsen.
- 4. Hæld fyldet på den forbagte tærtebund. Bag atter kagen i ca. 15 min. ved 175 gr. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og salt. Pisk hviderne igen, til de er helt blanke, og skummet er fast.
- 5. Fordel marengsen over tærten, så det dækker helt ud til kanterne (brug evt. en sprøjtepose). Giv kagen ca. 4 min. midt i en 250 gr. varm ovn.