Citrontærte med marengs

Citrontærte med marengs

En ægte fransk klassiker, der smager skønt af både surt og sødt.

(8 pers.)

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 3 dl hvedemel (180 g)
  • 100 g smør
  • 1 knivspids salt
  • 50 g flormelis
  • 2 æggeblommer
  • Fyld:
  • 3 æg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. majsstivelse
  • fintrevet skal af 2 økologiske citroner
  • 3 spsk. citronsaft
  • Marengs:
  • 2 æggehvider
  • 2 dl sukker
  • 1 knivspids salt

  1. 1. Kom alle ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor, og kør, til smørret er hakket i helt små stykker, og dejen er lige til at samle. Eller smuldr smørret manuelt med mel og smør i en skål.
  2. 2. Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt hurtigt, til du har en ensartet dej. Stil dejen i køleskabet 1 time. Rul mørdejen ud, og beklæd en smurt tærteform med dejen.
  3. 3. Bag tærtebunden midt i ovnen ved 175 gr. i 12-15 min. 4. Pisk æg og sukker, til det er cremet. Pisk fløden til skum. Vend fløde, majsstivelse, citronskal og saft i æggesnapsen.
  4. 4. Hæld fyldet på den forbagte tærtebund. Bag atter kagen i ca. 15 min. ved 175 gr. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og salt. Pisk hviderne igen, til de er helt blanke, og skummet er fast.
  5. 5. Fordel marengsen over tærten, så det dækker helt ud til kanterne (brug evt. en sprøjtepose). Giv kagen ca. 4 min. midt i en 250 gr. varm ovn.