Clam chowder med torsk, muslinger og bacon

Clam chowder med torsk, muslinger og bacon

Blød og cremet fiskesuppe med crunchy bacon til.

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 200 g røget bacon i tern
  • 2 løg, finthakkede
  • 500 g kartofler, skåret i tern på 1x1 cm
  • 6 dl fiskefond eller vand
  • 2 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Saften af 1/2 citron
  • 500 g blåmuslinger
  • 400 g torskefilet
  • 1 bundt purløg

Sådan laver du clam chowder:

  1. Kom baconternene op i en gryde og steg dem gyldne. Kom løg og kartofler ved og steg til de er bløde. Hæld fiskefond og piskefløde samt citronsaft i gryden og kog op. Lad det hele simre i 10 min. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
  2. Skyl muslingerne grundigt i koldt vand og kassér lukkede muslinger. Skær torsken i tern på 2x2 cm. Kom torsk og muslinger øverst i gryden og læg låg på. Damp i 2-3 min. til muslingerne har åbnet sig. Kassér evt. uåbnede muslinger.
  3. Klip purløg ud over den færdige suppe og servér evt. med et stykke brød til.

Tip:

Vil du gøre det endnu nemmere eller kan du ikke få fat i blåmuslinger, så brug friske eller optøede kammuslinger eller pillede rejer i stedet. De skal først i suppen lige inden servering.