Cookie-pizza

Bag en KÆMPE cookie. Og servér den som pizza

Lav en lækker cookiedej med havregryn og hakket chokolade, form den til en pizza, og bag den. Skær pizzaen i trekanter, mens den endnu er lun, og servér dem med iskold mælk til. Ungerne vil elske det. Se her, hvordan du bager en kæmpe cookie - og serverer den som pizza:

1 stor cookie eller 12-16 skiver

Total:35 minutter

Arbejdstid:15 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Bagetid: 22 min.
  • Dejen er fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 100 g blødt smør
  • 60 g farin
  • 60 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g havregryn
  • 100 g mørk chokolade (grofthakket)
  • 75 g valnødder (grofthakkede)
  • Pynt:
  • 50 g hvid eller mørk chokolade

Sådan bager du en cookie-pizza:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Sigt mel og bagepulver og tilsæt salt.
  3. Rør smørret sammen med farin og sukker og tilsæt æg og vaniljesukker.
  4. Rør melet i dejen og tilsæt havregryn, chokolade og nødder.
  5. Læg ringen fra en springform (ca. 20 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir og smør dejen ud i ringen.
  6. Fjern ringen og bag kagen 18-22 min. – til den akkurat er gennembagt.
  7. Lad kagen hvile på pladen 5-10 min. og flyt den over på et skærebræt.
  8. Del den i 12-16 trekanter og pynt med smeltet chokolade. Servér kagerne lune eller afkølede. Opbevar dem i en kagedåse.