Hjemmelavet tomatsuppe

Cool gazpacho

Suppen bliver perfekt, hvis du laver den af friske, solmodne tomater.

6

Ingredienser

  • 1,5 kg velmodne tomater
  • 1 udkernet, grøn og rød peberfrugt
  • ¼ agurk
  • 1 skive afskorpet brød
  • 25 g smuttede mandler
  • ½ spansk løg, evt. salatløg
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1-2 dl vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 2-3 spsk sherryeddike
  • 1 knsp sukker
  • salt, friskkværnet peber
  • SERVERING:
  • lidt hakket peberfrugt og agurk
  • citrontimian
  • 2-3 skiver brød
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  1. Skold og flå tomaterne.
  2. Tag lidt peberfrugt og agurk fra, hak og gem grønsagerne til garniture.
  3. Blend derefter tomaterne med peberfrugt, agurk, brød samt mandler, løg og hvidløg, lidt vand og olivenolie.
  4. Smag til med sherryeddike, sukker samt salt og rundhåndet med friskkværnet peber.
  5. Afkøl suppen natten over.
  6. Vend de grove brødtern med olie, bred dem på en plade med bagepapir og bag dem gyldne og sprøde ved 225 gr. Afkøl brødterningerne.
  7. Anret suppen i glas eller skåle med et par isterninger og lidt hakket peberfrugt samt agurk og evt. lidt citrontimian på toppen og server brødcroutonerne til i en skål for sig.