Cool gazpacho
Suppen bliver perfekt, hvis du laver den af friske, solmodne tomater.
6
Ingredienser
- 1,5 kg velmodne tomater
- 1 udkernet, grøn og rød peberfrugt
- ¼ agurk
- 1 skive afskorpet brød
- 25 g smuttede mandler
- ½ spansk løg, evt. salatløg
- 2 fed knust hvidløg
- 1-2 dl vand
- 2 spsk olivenolie
- 2-3 spsk sherryeddike
- 1 knsp sukker
- salt, friskkværnet peber
- SERVERING:
- lidt hakket peberfrugt og agurk
- citrontimian
- 2-3 skiver brød
- 1 spsk olivenolie
Sådan gør du:
- Skold og flå tomaterne.
- Tag lidt peberfrugt og agurk fra, hak og gem grønsagerne til garniture.
- Blend derefter tomaterne med peberfrugt, agurk, brød samt mandler, løg og hvidløg, lidt vand og olivenolie.
- Smag til med sherryeddike, sukker samt salt og rundhåndet med friskkværnet peber.
- Afkøl suppen natten over.
- Vend de grove brødtern med olie, bred dem på en plade med bagepapir og bag dem gyldne og sprøde ved 225 gr. Afkøl brødterningerne.
- Anret suppen i glas eller skåle med et par isterninger og lidt hakket peberfrugt samt agurk og evt. lidt citrontimian på toppen og server brødcroutonerne til i en skål for sig.