Cordon Bleu: Sådan laver du den franske klassiker
Cordon Bleu er navnet på en kendt kokkeskole i Paris og så er det også navnet på en skøn ret med skinke og ost. Her får du en lækker opskrift på schnitzler Cordon Bleu, som helt basalt er møre kalveschnitzler fyldt med ost og spegeskinke. Det er ikke svært at lave Cordon Bleu – se her, hvordan du gør:
4 personer
Total:1 time
Arbejdstid:40 minutter
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 4 kalveschnitzler
- 4 skiver spegeskinke
- 4 skiver ost
- 1 æg
- ca. 2 dl rasp
- 50 g smør
- salt og friskkværnet peber
Råstegte kartofler:
- 750 g faste kartofler
- 25 g smør
- 2 spsk. olivenolie
- 1 håndfuld persille
Tilbehør & pynt:
- Tilbehør: grøn hjertesalat og dampede grønne bønner
- Pynt: frisk kørvel
Schnitzler:
- Bank kødskiverne med håndroden eller en kødhammer.
- Læg en skive skinke og en skive ost på hver. Dyp i sammenpisket æg og derefter i rasp.
- Varm smør på en pande, og brun kødet på begge sider.
- Krydr med salt og peber, og steg videre ved middelvarme (ca. 5 min. på hver side), til osten begynder at smelte.
Råstegte kartofler:
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Steg dem sprøde i smør og olie på begge sider på en slip let-pande.
- Tag kartoflerne af panden, og steg små buketter persille sprøde i fedtstoffet.
- Servér schnitzlerne Cordon Bleu med salat, sprøde kartoffelskiver med stegt persille og grønne bønner, og pynt med kørvel.