Côte de boeuf med ovnstegte rodfrugtfritter, estragoncreme og bønnesalat

Côte de boeuf med ovnstegte rodfrugtfritter, estragoncreme og bønnesalat

På årets sidste aften må der godt kæles lidt ekstra for maden, så overrask familie og venner med en lækker nytårsmiddag.

6 personer

Ingredienser

  • 1,2 kg oksekotelet fordelt i 3 skiver (skåret af højrebet)
  • olivenolie
  • salt, peber
  • Rodfrugtfritter:
  • 2 søde kartofler
  • 2 bagekartofler
  • 1 pastinak
  • 3-4 gulerødder
  • 6 fed hvidløg
  • 1 bundt timian
  • 4 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. cayennepeber
  • Salt, peber
  • Estragoncreme:
  • 2½ dl cremefraiche 38 %
  • 2½ dl cremefraiche 18 %
  • 1½ dl sød sennep
  • 1 bundt frisk estragon el. 2 spsk. tørret
  • salt, peber
  • Bønnesalat:
  • 600 g friske grønne bønner
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 skalotteløg
  • 5-6 spsk. trøffelolie
  • salt og peber

  1. Kødet:1. Krydr kødet med salt og friskværnet peber. Opvarm en pande, til den er glohed. Brun oksekoteletterne en ad gangen i 3-4 min. på hver side. 2. Tænd ovnen på 200 gr. Sæt kødet i ovnen i 15 min. Lad herefter kødet hvile tildækket, før det skæres i tynde skiver.
  2. Rodfrugtfritter: 1. Tænd ovnen på 200 gr. Rengør alle rodfrugter, og skær dem i stave. Læg alle grøntsagsstavene og hele hvidløgsfed på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie. Hak timianen, og drys den over rodfrugterne. Krydr med cayennepeber, salt og peber.2. Bag rodfrugterne i den forvarmede ovn i 30-40 min., til rodfrugterne er møre og sprøde.
  3. Estragoncreme:Bland cremefraichen med sød sennep. Hak den friske estragon, og rør den i. Smag til med salt og peber. Lad cremen trække et par timer før servering.
  4. Bønnesalat:1. Nip bønnerne. Kom dem i kogende vand, og kog dem i 3-4 min., til de er møre men stadig har bid. Kom dem i et dørslag, og afkøl dem med rindende koldt vand. Så bevarer de biddet og en smuk grøn farve. 2. Skyl persillen, og nip bladene fra stilkene. Skær løget i fine tynde ringe. Bland bønner med persilleblade og løgringe. Dryp trøffelolie udover, og krydr med salt og peber.