Crème brûlée med æbler

Crème brûlée med æbler

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/bagetid: 35 min.
  • Køletid: mindst 1 time
  • Ikke fryse-egnet
  • 200 g æblebåde
  • 2+2 spsk rørsukker
  • 1 kvist citrontimian
  • 3 æggeblommer
  • 2½ dl fløde
  • 50 g rørsukker

  1. Tænd ovnen på 140 grader.
  2. Kog æblebådene møre med sukker og 1-2 spsk vand (ca. 5 min.). Fordel æbler uden væde i 2 ovnfaste skåle.
  3. Sæt fløde over i en gryde med skyllet citrontimian og sukker og varm det forsigtigt op, uden at det koger.
  4. Pisk æggeblommerne sammen i en skål og pisk den varmeflødeblanding i.
  5. Si cremen over kompotten og stil skålene i vandbad i ovnen, til cremen er stivnet – ca. 30 minutter. Tag dem ud af ovnen og stil dem koldt mindst 1 time.
  6. Drys rørsukker på overfladen af cremen og brænd det til karamel med en lille gasbrænder eller under grillen i ovnen. Lad dem afkøle før servering.