Cremet perle-bygotto med ristet laks
En nordisk variant af risottoen, men ligeså cremet og smagfuld.
4
Ingredienser
- 550 kcal pr. portion
- 150 g perlebyg
- 2 skalotteløg
- olivenolie eller smør til stegning
- 2 dl æblecidereddike
- 8 dl hønsefond
- 100 g parmesan
- 300 g champignon
- 200 g asparges, grønne
- 2 fed hvidløg
- 4 stykker laks, ca 600g
- salt og peber
- frisk timian til pynt
Sådan gør du:
- 1.Kom perlebyg i en si, og skyl den under rindende vand, indtil vandet ser klart ud.
- 2. Hak skalotteløg fint, og steg dem i 2 spsk fedtstof ved svag varme i en dyb pande, indtil løgene bliver glasklare. Tilsæt perlebyg, rør rundt og lad dem stege med i et minuts tid.
- 3. Hæld nu æblecidereddike på, og lad det koge i 5 minutter. Tilsæt fonden, og lad det simre i 20 minutter, til perlebyggen er mør. Lad den evt koge lidt længere, hvis der fortsat er meget fond ved.
- 4. Riv parmesanen ned i byggen, og vend den, så den smelter. Smag til med salt og peber.
- 5. Snit svampe og asparges, og steg dem i 2 spsk fedtstof på en pande med hvidløg, salt og peber.
- 6. Steg laksen på skindsiden i 2 spsk fedtstof.
- 7. Anret det hele på tallerkener, og pynt med frisk timian og evt. skiver af frisk citron.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Kyllingelår med korn og broccoli