Cremet selleri-kartoffel-suppe
Næringsindhold
- Energi pr. person:450 Kcal
- Fedt:19 %
- Protein:14 %
- Kulhydrat:67 %
4
Ingredienser
- 1 hakket løg
- 2 knuste fed hvidløg
- 2 tsk olivenolie
- 2 store bagekartofler i tern
- 1 selleriknold i tern
- 1 tsk spidskommen
- 7½-1 liter grøntbouillon
- 2 dl fløde 9 % gerne mere
- salt, friskkværnet peber
- citronsaft.
- Servering:
- 75g røget laks i små, tynde skiver.
- 1 bdt dild
- 4 ristede skiver rugbrød.
Sådan gør du
- Sautér løg og hvidløg kort i varm olie, før kartoffel- og selleritern tilsættes sammen med spidskommen og svitses i 2-3 minutter.
- Hæld grøntbouillon ved, og lad det hele snurre under låg, til kartofler og selleri er møre.
- Blend suppen med fløde, salt, peber og rundhåndet citronsaft samt evt. yderligere spidskommen og spæd med bouillon til ønsket konsistens.
- Anret suppen i skåle med små stykker røget laks samt dildkviste og servér med ristet rugbrød.