Opskrift på selleri-kartoffel-suppe

Cremet selleri-kartoffel-suppe

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    450 Kcal
  • Fedt:
    19 %
  • Protein:
    14 %
  • Kulhydrat:
    67 %

4

Ingredienser

  • 1 hakket løg
  • 2 knuste fed hvidløg
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 store bagekartofler i tern
  • 1 selleriknold i tern
  • 1 tsk spidskommen
  • 7½-1 liter grøntbouillon
  • 2 dl fløde 9 % gerne mere
  • salt, friskkværnet peber
  • citronsaft.
  • Servering:
  • 75g røget laks i små, tynde skiver.
  • 1 bdt dild
  • 4 ristede skiver rugbrød.

Sådan gør du

  1. Sautér løg og hvidløg kort i varm olie, før kartoffel- og selleritern tilsættes sammen med spidskommen og svitses i 2-3 minutter.
  2. Hæld grøntbouillon ved, og lad det hele snurre under låg, til kartofler og selleri er møre.
  3. Blend suppen med fløde, salt, peber og rundhåndet citronsaft samt evt. yderligere spidskommen og spæd med bouillon til ønsket konsistens.
  4. Anret suppen i skåle med små stykker røget laks samt dildkviste og servér med ristet rugbrød.