Cremet sellerisuppe med stegte æbler
Dette er en suppefavorit, hvor knoldselleri får lækkert selskab af æbler og ikke mindst blåskimmelost. Tip: Hvis du ikke er vild med blåskimmelost. kan de stegte æbler vendes med lidt reven parmesanost i stedet.
4 personer
Total:30 minutter
Arbejdstid:10 minutter
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ kg knoldselleri
- 2 æbler
- 1 spsk olivenolie
- 4-5 timiankviste
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl piskefløde
- flagesalt og peber
Stegte æbler
- 2 æbler
- 1 spsk smør
- 2 spsk æbleeddike
- 2 spsk sukker
- flagesalt og peber
- 2 spsk lyse rosiner
- 100 g blåskimmelost
Sådan gør du:
- Pil og hak løget fint.
- Pres hvidløgene.
- Skræl knoldselleri og skær i tern.
- Skræl æblerne og skær i mindre stykker.
- Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, knoldselleri, æbler og timian i 2-3 minutter.
- Hæld bouillon på og lad grønsagerne simre ved svag varme under låg i ca. 20 minutter til sellerien er mør.
- Si bouillon fra og blend selleri – tag timiankviste op – mens du gradvist spæder til med bouillon indtil suppen, har en dejlig cremet konsistens.
- Kom suppen tilbage i gryden. Tilsæt fløde og varm op. Smag til med flagesalt og peber.
- Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æbler i både. Behold gerne skrællen på, hvis den er pæn.
- Smelt smørret på en lille pande. Tilsæt æbler og steg et par minutter.
- Tilsæt eddike og lad det fordampe.
- Kom sukker og rosiner på panden og lad æblerne simre ca. 3 minutter. Smag til med flagesalt og peber.
- Tag panden af varmen og vend med smuldret blåskimmelost.
- Server suppen i skåle og top med stegte æbler med blåskimmelost.