Crêpes med rabarber og mascarpone-creme

Crêpes med rabarber og mascarpone-creme

Sød kompot af rabarber og en blød mascarponecreme er det perfekte pandekagefyld til disse crêpes.

Crêpes med  rabarber og mascarpone-creme

Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid (4 pers.)

Rabarberkompot:

400 g rabarber

120 g sukker

korn af 1 stang vanilje

1 spsk. friskrevet ingefær

Crêpes:

100 g hvedemel

1 spsk. sukker

½ tsk. salt

2 æg

2½ dl piskefløde

reven skal af ½ citron

50 g smør

Tilbehør:

100 g mascarpone

1 dl piskefløde

2 spsk. flormelis

1. Skær rabarberne i små stykker på ca. 1-2 cm. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og ingefær i en gryde, og lad det simre ved svag varme i ca. 10 min. Tag gryden af varmen. Hæld kompotten i en skål, og drys med sukker. Afkøl kompotten.

2. Kom hvedemel, sukker og salt i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør dejen lind med fløden, og tilsæt citronskal. Lad dejen hvile ca. ½ time.

3. Smelt smørret på en varm pande med slip-let belægning, og bag pandekagerne på hver side, til de er gyldne.  

4. Kom mascarpone, fløde og flormelis i en skål, og pisk til en blød creme. Server pandekager med rabarberkompot og mascarponecreme.